- bakplaat/bakpapier
- Kwast
- kom met olie
- koekenpan of hapjespan
- Snijd de aubergines in kleine blokjes. Bak ze in een laagje olie goudbruin. En gaar! (ze zijn gaar als ze zacht zijn en een beetje glazig zien)
- Snijd de bleekselderij in kleine stukjes van 0,5 cm.
- Snijd de ui in dunne plakken.
- Bak bleekselderij en ui in een aparte pan in ongeveer 10 minuten glazig.
- Snijd de (ontpitte) olijven in stukken.
- Voeg de tomaten, azijn, suiker, kappertjes en olijven toe aan de aubergine.
- Voeg de ui en bleekselderij toe.
- Laat alles 15 à 20 minuten doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het brood in dunne sneetjes. (let op het aantal personen). Kwast in met olie.
- Rooster deze sneetjes in de oven in 5 a 10 minuten goudbruin.
- 0,25 stuks aubergine
- 1 stengel bleekselderij
- 1 stuks ui
- 0,4 blik tomaten 400g
- 3 eetl wijnazijn
- 1 eetl kristalsuiker
- 1 eetl kappertjes
- 4 stuks olijven
- ¼ turks brood
Scroll naar bovenzijde