Teambuilding Schapendrijven

Een originele teambuildingsactiviteit, heerlijk buiten in de natuur.
Tijdens de Workshop Schapendrijven krijgt u op ludieke wijze inzicht in uw eigen gedrag en dat van uw team. De schapen vormen hierin de spiegel. Afhankelijk van de doelstelling van uw bijeenkomst kunnen thema’s als samenwerking, communicatie, leiderschap, rollen binnen een groep, passie en ambitie centraal staan.

Met mooie metaforen legt u de link naar uw team. De workshop brengt u inzicht, inspiratie maar ook energie!

Workshop schapendrijven met Border Collies

Hoe ziet de Workshop Schapendrijven eruit?
Door middel van diverse opdrachten brengt u samen de schapen in beweging. We beginnen eenvoudig, maar gedurende de workshop worden de oefeningen steeds uitdagender.
Na een interactieve uitleg is het de vraag wie er goed heeft opgelet en het in zich heeft om een goede schapendrijver te worden. U gaat het zien wanneer uw team (eventueel opgedeeld in kleinere groepjes) de schapen over een uitdagend parcours gaan leiden. Dit lukt alleen met goede samenwerking binnen het team!
Vervolgens krijgt u een kijkje in de bijzondere sport ‘Schapendrijven met Border Collies’. Daarbij ziet u hoe we onze honden selecteren en trainen van pup tot volwassen sporthond. Een ware inspiratiebron die bijzondere inzichten geeft om zeker mee te nemen naar de werkvloer.
Tot slot eindigt u de workshop met een uniek finalespel. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden waaruit u een passend spel kiest voor uw team. Eén ding staat vast, dit is gegarandeerd de meest bijzondere vorm van schapendrijven ooit!

 

Schapen drijven voor bedrijven

Voorafgaand aan de workshop vindt een telefonisch intake-gesprek plaats: de inhoud van het programma wordt afgestemd op het doel van jullie bijeenkomst. Bovenstaand programma kan uitstekend ingezet worden als hulpmiddel bij de ontwikkeling van  interne communicatie en teambuilding, veranderingsprocessen, inzicht in leiding geven en ontvangen en resultaat gericht werken. Bedenk wel: structurele veranderingen vergen ook een structurele aanpak.
Het programma “Teambuilding Schapendrijven” is tevens geschikt als bedrijfsuitje, desgewenst in combinatie met één van onze andere workshops.

Het programma duurt ca. 1½ tot 2 uur.
Meer informatie over het schapen drijven? Bel of mail ons.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

Goed om te weten: de activiteit “Teambuilding Schapendrijven” valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Gezonde schapen, getrainde honden en professionele schapendrijvers

Bij het werken met dieren kunnen er (gezondheids-) risico’s optreden. Daarom werken wij alleen met geënte schapen, doen we mee aan het gezondheidsprogramma van de GD, worden de honden dagelijks getraind en zijn alle vergunningen en verzekeringen goed geregeld.